TomTom of Garmin ?

Zolang er maar knopjes aan zitten
Post Reply
User avatar
Muug
Posts: 6407
Joined: 17 Oct 2009 13:04

TomTom of Garmin ?

Post by Muug » 17 Feb 2015 14:53

Garmin ken ik.
- complexe Mapsource-software die allesbehalve intu?tief is
- na uploaden van je zorgvuldig samengestelde route wordt die in je toestel compleet herrekend en het resultaat daarvan kan afwijken van de initi?le route!
- erg veel mensen gebruiken het en je vindt erg veel informatie terug en kan routes uitwisselen en zo
- enkel op track durf ik dat ding te gebruiken

Tomtom ken ik niet
- maar ik hoor veel goeds over de kronkelwegenoptie, iets wat me wel fun lijkt om te gebruiken als je bvb naar Aachen moet en je hebt niet echt zin om dat in detail te gaan uitwerken of je hebt geen zin om de autostrade te volgen.
- is minder verkocht dus er zullen ook wel minder routes van bestaan
- om van A naar B te gaan is het gew?ldig goed en heel intuitief heb ik al veel gehoord en gelezen


Wat zeggen de heren specialisten over de Tomtom Rider?

Mario
Posts: 362
Joined: 23 Oct 2009 11:35

TomTom of Garmin ?

Post by Mario » 17 Feb 2015 15:11

in het boekske van de VAB-VTB van deze maand stond een heel beknopte bespreking van beide systemen
maar daar heb jij wellicht niets aan, want er zal voor jou wel niets nieuws in staan

TRooPER
Posts: 1673
Joined: 19 Oct 2009 11:57

TomTom of Garmin ?

Post by TRooPER » 17 Feb 2015 15:15

als je de kronkelwegen optie specifiek voor motorrijden wil uitbreiden met nog meer hebbedingetjes , kijk dan ook efkes naar "tripy", deze kan ook van A- naar B, zonder teveel aan informatie
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

User avatar
F M
Posts: 2812
Joined: 26 Oct 2009 21:45

TomTom of Garmin ?

Post by F M » 17 Feb 2015 15:18

Muug wrote:Garmin ken ik.
- complexe Mapsource-software die allesbehalve intu?tief is
Mapsource wordt al een paar jaar niet meer onderstuend; Basecamp is nu de norm voor nieuwe toestellen. Maar is zeker even complex
- na uploaden van je zorgvuldig samengestelde route wordt die in je toestel compleet herrekend en het resultaat daarvan kan afwijken van de initi?le route!
Dat hangt af van welk soort toestel. Met een motorspecifiek toestel (Zumo) kan je er perfect voor zorgen dat de route identiek blijft. Bij de outdoortoestellen zal de route opnieuwe berekend worden. LET WEL, dat is bij de TomTom ook zo !
- erg veel mensen gebruiken het en je vindt erg veel informatie terug en kan routes uitwisselen en zo
- enkel op track durf ik dat ding te gebruiken
De Zumo's kan je perfect voeden met een track. Zij zetten die om in een route, en dat is in 99,9% van de gevallen een 1 op 1 omzetting !

Tomtom ken ik niet
- maar ik hoor veel goeds over de kronkelwegenoptie, iets wat me wel fun lijkt om te gebruiken als je bvb naar Aachen moet en je hebt niet echt zin om dat in detail te gaan uitwerken of je hebt geen zin om de autostrade te volgen.
Kronkelwegen zit ook in de nieuwst Zumo's
- is minder verkocht dus er zullen ook wel minder routes van bestaan
Routes kunnen perfect geconverteerd worden van de ene naar de andere
- om van A naar B te gaan is het gew?ldig goed en heel intuitief heb ik al veel gehoord en gelezen
Tja, wij hebben thuis ??n Zumo en 2 TomToms, en ik kan maar slecht overweg met de TomToms... Is een kwestie van gewoonte.


Wat zeggen de heren specialisten over de Tomtom Rider?
De TomTomRider is een goed toestel, als je ertegen kan dat hij zelf elke route herberekent. En dat je acties moet ondernemen als je een waypoint gemist hebt.
I am confused. Oh no, maybe not!

petervdc
Posts: 3025
Joined: 23 Oct 2009 11:45

TomTom of Garmin ?

Post by petervdc » 17 Feb 2015 16:02

De nieuwe tomtom rider zou ook overweg kunnen met gpx, heeft kronkenwegen ?n bergwegen (zoekt hoogteverschillen dus).
Prijs 399 en 499. Komt binnen een paar maand uit lees ik.
Is een kandidaat om mijn 7j oude zumo 550 op te volgen, moest die ooit kapot gaan...

Mijne maat heeft een TT, en die kronkelwegen zijn ?cht wel goed hoor.
Keep going

User avatar
Muug
Posts: 6407
Joined: 17 Oct 2009 13:04

TomTom of Garmin ?

Post by Muug » 17 Feb 2015 16:08

ah
niet dat er hier rap ene gaat komen
al kosten genoeg gemaakt sinds januari. :ricky: :ricky: :ricky:
maar het zou wel zomaar eens kunnen gebeuren dat ik een tomtom voor de wagen koop bvb. In Noorwegen heeft de ingebouwde gps ons een paar keer ferm in de steek gelaten, zonder duidelijke reden. In Bergen in Noorwegen bvb was madam echt gigantisch neig het Noorden kwijt, en alle andere windrichtingen ook. Een geluk dat ik de 60csx bij had, maar de ervaring was niet tof. De autogps heeft trouwens nog een "oud" bolleke-pijlke display, wat we van tijd toch ook wel mankeren.

User avatar
F M
Posts: 2812
Joined: 26 Oct 2009 21:45

TomTom of Garmin ?

Post by F M » 17 Feb 2015 16:51

Muug wrote:In Bergen in Noorwegen bvb was madam echt gigantisch neig het Noorden kwijt
In Bergen dan nog... In die doolhof heb ik ook ooit gigantisch veel rondgereden om mijn weg te vinden.

Denk wel dat TomTom nog altijd zelf rekent van punt tot punt. Als je zulk een probleem hebt met verschillen tussen wat je gemaakt hebt van route, en wat het toestel berekent, moet je hiermee rekening houden.

Nu zou de nieuwe Rider wel beter kunnen omgaan met ingeladen tracks. Hij zou die ook gaan omzetten naar routes, door viapunten strategisch te plaatsen na elke afslag die de route zal volgen.

Maar daarvoor moeten best de eerste testen afgewacht worden; er zouden zo wel eens heel veel viapunten gemaakt kunnen worden, en als die TomTomgewijs allemaal moeten bezocht worden, dan loop je kans bi omleidingen heel wat manueel te moeten skippen...
I am confused. Oh no, maybe not!

User avatar
duibhce Kaelann
Posts: 2019
Joined: 01 Dec 2009 23:39
Location: Chapel-of-the-Well
Contact:

TomTom of Garmin ?

Post by duibhce Kaelann » 17 Feb 2015 16:58

FM heeft het volgens mij allemaal heel goed samengevat.

Volgens mij had Garmin ook een absolute killer op de markt kunnen zetten met de Garmin Monterra, maar ze zijn daar een beetje de mist in gegaan door:
- er een zeer duur toestel van te maken, waar je nog eens apart kaarten moet gaan bij kopen.
- het te baseren op een ondertussen volledig gedateerde versie van Android en geen indicatie te geven van plannen voor upgrades
- dat er -zeker bij de eerste toestellen- nogal problemen waren met de stabiliteit.
Destinationworld.be: Journeys... not just travels
Discoveroverland.eu: Inspiring overland travel meetings

User avatar
Muug
Posts: 6407
Joined: 17 Oct 2009 13:04

TomTom of Garmin ?

Post by Muug » 17 Feb 2015 17:05

F M wrote: Denk wel dat TomTom nog altijd zelf rekent van punt tot punt.
Gelijk Garmin dan toch?
Als je zulk een probleem hebt met verschillen tussen wat je gemaakt hebt van route, en wat het toestel berekent, moet je hiermee rekening houden.
Garmin mist toch ook? 'k heb zo in Duitsland ne keer een paar ferm schone bochten gemist omdat mijne Quest om ??n of andere duistere reden de korste weg wou nemen en mij zo dwars door een druk dorp stuurde, om me aan de andere kant ervan terug die schone weg op te steken.
Nu zou de nieuwe Rider wel beter kunnen omgaan met ingeladen tracks. Hij zou die ook gaan omzetten naar routes, door viapunten strategisch te plaatsen na elke afslag die de route zal volgen.

Maar daarvoor moeten best de eerste testen afgewacht worden; er zouden zo wel eens heel veel viapunten gemaakt kunnen worden, en als die TomTomgewijs allemaal moeten bezocht worden, dan loop je kans bi omleidingen heel wat manueel te moeten skippen...
Stuurt hij u niet automatisch naar 't volgende viapunt dan???

User avatar
F M
Posts: 2812
Joined: 26 Oct 2009 21:45

TomTom of Garmin ?

Post by F M » 18 Feb 2015 00:21

Muug wrote:
F M wrote: Denk wel dat TomTom nog altijd zelf rekent van punt tot punt.
Gelijk Garmin dan toch?
Paul, lees mijn eerste post eens goed: gelijk de Garmin outdoortoestellen, zoals jij er ??n hebt. De Zumo's rekenen NIET van punt tot punt, die volgen een route die er volledig in zit. Mis je een punt, geen probleem, de route blijft intact (als je automatisch herberekenen uitzet, en je voor de 390/590 werkt met softe viapunten)

Als je zulk een probleem hebt met verschillen tussen wat je gemaakt hebt van route, en wat het toestel berekent, moet je hiermee rekening houden.
Garmin mist toch ook? 'k heb zo in Duitsland ne keer een paar ferm schone bochten gemist omdat mijne Quest om ??n of andere duistere reden de korste weg wou nemen en mij zo dwars door een druk dorp stuurde, om me aan de andere kant ervan terug die schone weg op te steken.
Ik durf te wedden dat je je route niet goed had nagekeken op je PC... Of dat je route herberekend was in het toestel om dat je automatisch herberekenen niet had uitgezet...

Nu zou de nieuwe Rider wel beter kunnen omgaan met ingeladen tracks. Hij zou die ook gaan omzetten naar routes, door viapunten strategisch te plaatsen na elke afslag die de route zal volgen.

Maar daarvoor moeten best de eerste testen afgewacht worden; er zouden zo wel eens heel veel viapunten gemaakt kunnen worden, en als die TomTomgewijs allemaal moeten bezocht worden, dan loop je kans bi omleidingen heel wat manueel te moeten skippen...
Stuurt hij u niet automatisch naar 't volgende viapunt dan???
Altijd naar het eerste routepunt dat je nog niet bezocht hebt. Mis je er eentje door wegenwerken, wil hij je toch daar naartoe terugsturen. tenzij dat je dat punt manueel skipt, dan stuurt hij je naar het volgende, waarvan je waarschijnlijk niet weet of dat op de afgesloten weg ligt of niet...
I am confused. Oh no, maybe not!

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests