Een WegIsWeg-reis in Marokko

Been there, done that, got the T-shirt? Vertel op !
Post Reply
User avatar
Muug
Posts: 7004
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by Muug » 26 Oct 2015 15:59

Welaan dan, op algemeen verzoek (ahem) zal ik hier efkes een reisverslag neersmijten, zo tussen de soep en de patatten hier op 't werk.

User avatar
F M
Posts: 3058
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by F M » 26 Oct 2015 16:13

Nog geen soep gegeten, neem ik aan? Laat staan patatten.

Ik ben blij dat ge uwe weg zo goed gevonden hebt, ondanks dat ge uwe track niet tegelijk met de route op uw schermpje kreeg. :cool:
I am confused. Oh no, maybe not!

User avatar
Muug
Posts: 7004
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by Muug » 26 Oct 2015 16:19

Ergens begin dit jaar kreeg ik zo toevallig min of meer in de mot dat de sterren dit jaar erg goed stonden voor wat betreft een motorreis doorheen Marokko. Een persoon genaamd Koppel! - al jaar en dag verliefd op het verkeerde motormerk (iets met een B...) - was daar de afgelopen jaren al een keer of drie geweest. Hij had dus ervaring met nachtboten, douane- en politietoestanden, paperassen, pistes, logementen en diarhee. Een vierde keer ginder gaan rondsjezen met een off-roadmotor was iets wat hij zeker wel zag zitten. En ik mocht mee. Omdat met twee maar met twee is - bij het nemen van beslissingen is dat bvb erg vervelend omdat het kan gebeuren dat er geen meerderheid is - dacht ik er aan om een derde lotgenoot te zoeken. En voorwaar, Blackbert had daar eveneens niet echt een probleem mee.
Een datum was eigenlijk ook vrij snel geregeld, met name van 10/10 tot en met 25/10.
En dan moest alles praktisch natuurlijk geregeld worden eh.
"Hoe geraken we daar" was de eerste uitdaging. Keken we op internet naar de datums van de ferries, we spreken voorjaar 2015, dan zagen we slechts tot in mei datums... tja, zo is het vrij moeilijk om vooruit te boeken natuurlijk. Elke maand opnieuw bekeken we de ferry-sites en elke maand opnieuw moesten we concluderen dat de datums weliswaar alweer een maandje in de toekomst waren opgeschoven, maar oktober bleef een veraf gelegen lege maand. Uiteindelijk bleek begin september oktober dan toch gevuld geraakt te zijn. Wij blij als een ei ! Nu konden we eindelijk kiezen uit diverse havens, diverse formules en diverse datums. Na een intense avond of twee bleek al gauw dat die maatschappijen duidelijk g??n rekening gehouden hadden met onze specifieke datums. Kortom we vonden geen boten die op het exact goede moment in de exact goede haven vertrokken om naar een exact goede Marokkaanse haven te varen. So WTF nu? Wel, eigenlijk feitelijk was er nu maar ??n oplossing meer, eentje die ik sowieso al als favoriet had aangestipt : de oversteek in Algeciras, waar je ter plekke tickets kan kopen, waar geen reservaties nodig zijn, waar elke twee uur of zo een boot vertrekt. Zo gezegd, zo gedaan. De boot was belist.
Maar hoe kregen we onze moto's zo ver? Een grote remork van VSC.be bleek hier het ideale gereedschap. Voor 400 euro konden we dat ding 14 dagen aan de wagen hangen. Ehm, wagen? Jep, ook dat hadden we dus nodig. Blackberts Volvo V70 bleek hier de beste (en enige) keuze te zijn : zware stabiele wagen met veel koppel, ideaal om zware stabiele remork te trekken waarop drie moto's staan.
Boot: check. Wagen: check. Remork: check. Moto's: check. Maar de puzzel was nog niet compleet.... waar moesten we dat zwaar materieel achterlaten? Veertien dagen lang zomaar langs 't straat parkeren was zeker geen goed idee. Uiteindelijk vonden we een camping in de buurt van Algeciras bereid om onze wagen en aanhangwagen in bewaring te willen nemen. Het was niet gratis, maar oh, wat is nu 20 euro per week?! Dus dat was ook: check.
Al wat we moesten doen was onze bagage pakken en wachten op de ochtend van de tiende....

User avatar
Muug
Posts: 7004
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by Muug » 26 Oct 2015 16:26

F M wrote:ondanks dat ge uwe track niet tegelijk met de route op uw schermpje kreeg. :cool:
jah, zo stom. Die track had ik in feite niet nodig, die Oregon heeft ons door heel Marokko gestuurd, ongeacht het soort wegbedekking. 't is pas op een bepaald moment dat Bert die de track had, zei dat mijn route plots efkes niet overeen kwam. En toen wou ik die twee wel efkes op elkaar kunnen leggen natuurlijk.

User avatar
laouen
Posts: 1685
Joined: 29 Nov 2009 18:04
Location: Puy-la-Chapelle
Contact:

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by laouen » 26 Oct 2015 19:51

:w00t: :lurker: :waardeloos:
Ik geraak overal door! Ik ben namelijk ontspoord.

We're all equal but we need a fuckin' map!

http://www.destinationworld.be

User avatar
duibhce Kaelann
Posts: 2085
Joined: 01 Dec 2009 23:39
Location: Chapel-of-the-Well
Contact:

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by duibhce Kaelann » 26 Oct 2015 20:25

:stupid: :lurker:
Destinationworld.be: Journeys... not just travels
Discoveroverland.eu: Inspiring overland travel meetings

frederikw
Posts: 446
Joined: 04 Mar 2010 09:32

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by frederikw » 26 Oct 2015 21:37

Het kan niet genoeg gezegd worden:

:waardeloos:
Een grote remork van VSC.be bleek hier het ideale gereedschap.
Wussie! :ricky:

(nee serieus,goe plan ;-) )

User avatar
Davy78
Posts: 647
Joined: 15 Dec 2012 11:21

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by Davy78 » 26 Oct 2015 22:00

:lurker:

User avatar
Muug
Posts: 7004
Joined: 17 Oct 2009 13:04

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by Muug » 27 Oct 2015 09:12

't is een beetje wachten tot de foto's online zijn .... :lipsrsealed2:

Ik kan ondertussen over de administratieve molen nog toevoegen dat ge voor Marokko een paspoort nodig hebt en dat ge dat tegenwoordig - in dit digitale tijdperk - op een weekske of twee hebt, wat wel zo handig is.
Wat boottickets betreft, reeds enkele tientallen kilometers voor ge in de haven van Algeciras arriveert, kan je links en rechts van de autoweg reklameborden zien staan voor bureautjes die dergelijke tickets verkopen. TICKETS CEUTA TANGER staat er dan meestal op, maar da's natuurlijk niet enkel voor die twee havens... Die bureautjes hebben ook de extra service dat ze de import/export-documenten voor uw voertuig invullen. Daar is niks moeilijks aan, maar 't is toch weer een extra handigheidje. Want jawel, rij je Marokko binnen dan wordt je voertuig tijdelijk ge?mporteerd en bij 't verlaten moet je je voertuig weer exporteren. En die papiertjes verlies je dus best niet onderweg! Die import/export-documenten kan je trouwens ook online terugvinden, je moet die dan in drievoud afprinten en invullen en op het gepaste moment tonen.

TRooPER
Posts: 1764
Joined: 19 Oct 2009 11:57

Een WegIsWeg-reis in Marokko

Post by TRooPER » 27 Oct 2015 11:18

:book:


:waardeloos:


:lurker:
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest