Tent...

Reisadvies gezocht en reisadvies te geef.
Tom Thumper
Posts: 1365
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Tent...

Post by Tom Thumper » 26 Aug 2014 12:20

Oepala; mijn tentje heeft de geest gegeven... :bleiten:

Het was een schattig groen tentje waar ik veel plezier aan beleefd heb. Samen hebben we heel wat van Europa gezien, op mooie plakken geslapen, koud gehad en gezweet.

Helaas beginnen enkele naden het te gegeven, een paar bevestigingspunten zijn niet meer zo sterk als vroeger, muggennet vertoont gaten en maandagochtend zijn de eerste druppels op mijn neusje gevallen.

Tentje verhuist dus naar het eeuwige million stars hotel.

De tent is dood. Leve de tent!

Een nieuwe dus. Ik aan het zoeken op Tinteret. Massa's specificaties zoals mm waterkolom, kilo's, afmetingen allerhande en nu ook veel kortingen, het seizoen is blijkbaar een beetje afgelopen. Volgens mij de moment een er eentje tegen een schappelijke prijs op de kop te tikken. Maar waar moet ik beginnen. Wat willen die dingen eigenlijk zeggen en wat heb ik nodig?

Beetje in mensenmaat uitleggen wat ik nodig heb. Mijn verlanglijstje:

Met stip op 1: Ik moet er in kunnen. Met mijn dubbele meter is dat niet altijd even gemakkelijk. Mijn vorig ding was 2m30 vanbinnen. Dat heb ik dus echt wel nodig.

2: Droog. Maar hier mag ik beginnen relativeren. Als het echt te lelijk doet, ga ik op zoek naar een hotelletje maar ja, ik ben al op plekken geweest waar er niet direct een hotel in de buurt is. Dus ja, de waterkolom mag wel een bepaalde hoogte hebben maar hij moet niet tot op 500? komen. Kan iemand dit vertalen naar mm?

3. Moet meekunnen op het brommertje. Dus licht en compact in te pakken. De Rudy is wel een sterke en kan dus wel wat dragen. Ook hier graag vertaling naar kg. Wat is een goede verhouding Kg/? ?

4. Robuust. Het moet ergens tegen kunnen. Ik ben niet degene die een tent opzet en dan 14 dagen ter plekke blijft. Zijn er hier ook merken met een reputatie? Zowel positief als negatief. Om in motormerken uit te leggen, ik ben op zoek naar een Yamaha. Degelijk en niet te duur. Een Triumph moet niet. Maar als ik zo ergens een aanbieding tegen kom wil ik dat wel in overweging nemen. Ducati is heel mooi en heel duur maar naar het schijnt niet zo heel degelijk te zijn en dus toch liever niet, zelfs al zijn er modellen die het goed doen (Zo, nu heb ik heel strategisch niks over KTM gezegd :blbl: ). Een Delim vertrouw ik niet echt.

5. Ruimte voor wat bagage. Niet onbelangrijk maar ik reis alleen dus de plek voor de 2de persoon kan ingenomen worden door mijn bagage, beetje plek droog en niet naast mij voor mijn bottekes is niet onbelangrijk.
6. Gemakkelijk in te pakken en op te zetten. (Pas op 6!) Ik ben geen kluns maar als het gemakkelijk kan?

7. Ergens een winkel die beter is dan Tinternet? Een kampeer winkel die zo erg aan te raden is dat je die paar euro's extra er graag bij neemt en op de koop toe met veel plezier naar daar rijdt omdat je er zo mega coole zaken hebt? (En eerlijk gezegd, een degelijke zelfstandige die zijn werk met veel kennis en passie doet steun ik graag maar mijn portemonnee heeft ook zijn grenzen. Die zelfstandige moet me dan ook dan wel wat te bieden hebben.)

<Insite joke>8. Denise moet ik kunnen buiten houden.</Insite joke>
Me gusta la moto, me gustas tu.

TRooPER
Posts: 1743
Joined: 19 Oct 2009 11:57

Tent...

Post by TRooPER » 26 Aug 2014 12:43

meeste van mijn kampeermateriaal komt van hier:

campeer winkel de waele

sommige producten 1/3 goedkoper dan de dure A...s adventure storeswat is dat met die URL inserts, wat doe ik verkeerd?
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today

petervdc
Posts: 3056
Joined: 23 Oct 2009 11:45

Tent...

Post by petervdc » 26 Aug 2014 13:00

Dewaele is idd goed !

Zoietske ?
Keep going

petervdc
Posts: 3056
Joined: 23 Oct 2009 11:45

Tent...

Post by petervdc » 26 Aug 2014 13:04

TRooPER wrote:wat is dat met die URL inserts, wat doe ik verkeerd?
2 keer http://
Keep going

Tom Thumper
Posts: 1365
Joined: 04 Nov 2009 12:22

Tent...

Post by Tom Thumper » 26 Aug 2014 13:05

TRooPER wrote:meeste van mijn kampeermateriaal komt van hier:

campeer winkel de waelewat is dat met die URL inserts, wat doe ik verkeerd?
Als je een url copieert uit uw browser wordt de "http://" automatisch mee gecopieerd ook al heb je dat deel (dat je meestal zelfs niet ziet staan in uw adresbalk) automatisch mee gecopieerd. Als je dat dan plakt in het "url" veld waar al een http:// ingevuld is, heb je twee keer http:// staan. Oplossing: als je een url copieert uit je browser, het voorgevulde veld "url" leegmaken en dan plakken.

Als je nu kijkt naar de code van mijn post (even quoten), zal je dat ik een http:// heb weggehaald en dat de link nu wel werkt.

Bedankt voor de link.
Me gusta la moto, me gustas tu.

petervdc
Posts: 3056
Joined: 23 Oct 2009 11:45

Tent...

Post by petervdc » 26 Aug 2014 13:57

Wolfskin zal kwalitatiever beter zijn dan die no-name tentjes...
Die Last Resort 3 lijkt me super als je alleen reist ook, lekker licht & ruim plaats.
Ik heb een Redverz tent, super ruim, maar ook volumineus om achterop te binden...

De prijs, tjah, 300euro lijkt me een richtprijs hoor voor een tentje dat een tijd meegaat.
Keep going

User avatar
laouen
Posts: 1684
Joined: 29 Nov 2009 18:04
Location: Puy-la-Chapelle
Contact:

Tent...

Post by laouen » 26 Aug 2014 14:39

Ons nieuwe tentje is de Vaude Space 3p.

Afmetingen:
Image

Je hebt 'm gezien, en het voorstel om de lengte te testen afgewezen h? :blbl: Officieel zou die groot genoeg moeten zijn.
Snel op te zetten, voorlopig kurkdroog, lichtgewicht, compact en niet schandalig duur (320 EUR) met ruimte zat voor bagage
<inside joke>Om Denise buiten te houden ga je je laarzen wel strategisch moeten plaatsen</inside joke>

Onze vereisten voor een tent:
compact en lichtgewicht aka moet passen in een magadan tas en mag niet meer dan een kilo of 3 wegen.

niet te duur maar ook niet te goedkoop: zoals Peter ook zei: rond de 300 EUR moet je wel rekenen voor een goeie tent. Afraders (volgens de verkopers in meerdere winkels): Vango en Coleman.
De vorige was een Coleman en als ik de nieuwe nu vergelijk, dan is het verschil idd merkbaar, en dan vooral aan de kleine details: stiksels, handigheidjes, gebruikte materialen...

waterkolom: geen idee, maar wat ik wel geleerd heb, is dat je je tent beter niet bewaart in de buurt van weekmakers (aka naft, verf...).

genoeg ruimte voor bagage binnen en buiten het slaapgedeelte. Wat ook behoorlijk handig is, heb ik van't weekend gemerkt, is de uitgang aan de zijkant. Veel handiger om in en uit de tent te kruipen. En nu we elk onze uitgang hebben, wordt de andere ook niet meer wakker gemaakt als je er uit moet 's nachts.

De huidige tent komt van AS Adventure, maar we hebben al hele goeie ervaringen gehad met de Kampeermarkt in Eindhoven. Gigantisch veel keuze, goeie service en vriendelijke mensen.
Ik geraak overal door! Ik ben namelijk ontspoord.

We're all equal but we need a fuckin' map!

http://www.destinationworld.be

petervdc
Posts: 3056
Joined: 23 Oct 2009 11:45

Tent...

Post by petervdc » 26 Aug 2014 14:54

laouen wrote:Ons nieuwe tentje is de Vaude Space 3p.
Ziet er mij een super tentje uit ! :thumbsup:
Keep going

User avatar
zappa
Posts: 3878
Joined: 23 Oct 2009 11:44

T Tent...

Post by zappa » 26 Aug 2014 15:44

bij den DEZEN ? staan d'r toch een aantal in den afslag, mee kortinge dus. ( trek en niet-trek=woon - tenten, staan beetje dooreen, om het gemakkelijk te maken :sideways: )
sig nature

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest