Circuit rijden Zolder.

Voor alle mogelijke klap en achterklap over races en circuits, motorkoers en motorcross.
Post Reply
J2FK
Posts: 132
Joined: 19 May 2015 17:28

Circuit rijden Zolder.

Post by J2FK »

Tijdje geleden onderstaande mail gehad...
Om van te janken....als er in den belgiek ne motor onderhangt, ist naar de klo..n

Kort samengevat: - maar 13d - geen aparte groep snel en minder snel, alles op nen hoop dus en dit alles voor een luttele €180. Open uitlaatdagen zelfs maar €199. :shock:
Maar ja, tis maar wat de zot wil/mag betalen zeker. :roll:
Minder zolder dit jaar en meer mettet, croix en ander klein grut of toch maar weer MEER :grin: mijnen bike buddy van steenokkerzeel uit zijne zetel sleuren. :ricky:
Voorlopig 5d zolder en 2 mettet op de kalender, ....ik weet het, ik behoor bij de :pillepalle: :pillepalle:


Beste vriend(in),

We maken ons weer op voor een nieuw Motorsportschool Zolder jaar. Een motorsportjaar waarin we verplicht zijn heel wat te gaan veranderen. Op de meeste circuits wordt samenleven met de buurt altijd maar moeilijker. In de motorcross hebben ze dit jaar zelfs het Honda Park in Balen en het crosscircuit in Lommel gesloten na klachten van de buurt.

In Zolder loopt het vooralsnog niet zo’n vaart maar we hebben op vraag van, en in overleg met, de buurt toch serieus moeten inbinden om nog een vergunning te verkrijgen voor onze activiteiten. Zo hebben we het aantal dagen met 98 dB(A) limiet moeten halveren.

Concreet wil dit zeggen dat we nog 13 Motorsportschool 98 dB(A) dagen hebben i.p.v. 25 ! Bovendien kunnen we ook geen zaterdagen en zondagen meer aanbieden.

Vorig jaar hebben we zelf al ingegrepen bij het aantal toegelaten rijders per sessie en zijn we naar max 55 rijders gegaan, maar nu wordt er echt drastisch verminderd. Het voordeel voor de meeste rijders is dat we ook nog maar maximum 40 rijders tegelijk op de baan mogen hebben. Het wordt dus rustiger… Op zich is minder rijders op de baan altijd beter, maar dit heeft uiteraard een impact op de prijs, die we voor 2022 zullen moeten verhogen.

Uiteraard spreekt het voor zich dat we op veiligheid niet gaan besparen en dat op alle Motorsportschool dagen een volledige veiligheidsmodule zal beschikbaar zijn zoals het altijd al geweest is. Het aanbod en de manier van werken van Motorsportschool Zolder veranderen uiteraard ook. We zullen echter altijd nastreven om de kwaliteit te blijven garanderen waarvoor Motorsportschool al bijna 25 jaar garant staat. De cursussen zullen worden herbekeken. In een latere newsletter komen we daarop terug.

Voorlopig verandert er voor de donderdagen niets. Deze zullen vooral worden gebruikt voor de wedstrijden van de Short Endurance en de Van Zon Sprint Series. Uiteraard afgewisseld met sessies vrij rijden.

We gaan ook de administratie restylen zodat we hopelijk minder frustraties hebben dan het afgelopen jaar waarin de administratie niet altijd vlekkeloos is verlopen. We proberen om vanaf 15 december alle data online te hebben en we geven jullie zeker een seintje van zodra we klaar zijn om boekingen te registreren.

Sportieve groeten,
Hans Van de Ven en het hele Motorsportschool Zolder Team

User avatar
Stefke
Posts: 2873
Joined: 19 Oct 2009 20:28

Re: Circuit rijden Zolder.

Post by Stefke »

Heel spijtig maar begrijpelijk. Het zal beteren als we allemaal elektrisch rijden en elk een eigen windmolen in de tuin hebben staan... :?

Post Reply