Geuze & Druuge Wusten

Je voelt een "vieze goesting" opkomen om met je stalen te gaan rijden? Plaats hier een verzoek om samen op weg te gaan!
Ritje gemaakt, solo of in groep? Post hier je verslag!
User avatar
F M
Posts: 3193
Joined: 26 Oct 2009 21:45

Geuze & Druuge Wusten

Post by F M » 13 Oct 2015 00:31

OzzePaa wrote:En Frans : is jouwe een "S" of nog een "gewone" Ghost ? Heeft die last van "bevriezen" zoals ik her en der lees :?:
Het is een 'gewone' HD Ghost. Ik rijd niet in de vrieskou, dat spul is dus nog nooit bevroren.

Ik ben niet 100% tevreden. In vergelijking met mijn vorige Drift HD trilt het beeld veel meer. Ik weet niet of het ligt aan de Drift, aan de nieuwe helm en -bevestiging, of aan de KTM. Ik ben immers tegelijk veranderd van motor, helm en camera. :dontknow:
Ik had gehoopt mijn vorige eens terug te lenen van Jo, om te zien of het aan de Drift ligt, maar die gast draagt geen zorg voor zijn helmcamera's. Hij laat die vliegen of op de grond kapot vallen... :motten:
I am confused. Oh no, maybe not!

User avatar
duibhce Kaelann
Posts: 2111
Joined: 01 Dec 2009 23:39
Location: Chapel-of-the-Well
Contact:

Geuze & Druuge Wusten

Post by duibhce Kaelann » 13 Oct 2015 10:46

OzzePaa wrote:Bij de eerste foto van Duib doet het onderschrift de waarheid wat oneer aan, want het zij geweten dat ik daar als laatste toekwam terwijl de hele bende zich al warmkes gezeten en aan warme drankjes genoegdoende in het voorgeborgte had ge?nstalleerd.
:blbl:
Dat zou niet zo mooi in het vagevuur-verhaaltje gepast hebben, he. :mrgreen:
Maar het toont wel aan dat door een juiste kadrering je eigenlijk eender welke indruk kan scheppen. Op de foto zie je niet dat de andere kant van de parking al vol moto's staat.

OzzePaa wrote:Speaking of :pijlr: Duib, je hebt een Garmin Virb h? ? Enige doorslaggevend reden waarom je die koos boven een GoPro of een Drift :?:
Jups, een Virb Elite. Geen Drift meer omdat Drift mij duidelijk niet moet hebben, zie de commentaar van Frans hieronder. Waarom wel een Virb en geen GoPro dan? De 2 belangrijkste redenen zijn gebruiksgemak (die gigantische schuifknop is supergemakkelijk, ook met dikke winterhandschoenen) en de batterij, die exact dezelfde is als van mijn Garmin Monterra. Zo kan ik een lege Virb batterij opladen in de Monterra terwijl ik rijd en de volle Monterra batterij in de Virb steken.
Daarnaast zijn de sensoren en hoe je die in een filmpje kan verwerken ook wel een coole extra. De ingebouwde wifi laat ook toe om mijn telefoon of de Garmin Monterra (of eender welk iOS of ANdroid gebaseerd toestel) te gebruiken om de Virb te bedienen of als viewfinder te dienen.
Het is wel niet allemaal rozengeur en maneschijn, naar goede gewoonte heeft Garmin weer iets nieuws uitgebracht zonder het eerst degelijk te testen. Ze gebruiken daar graag hun betalende klanten als beta-testers. Een heleboel van de vroege problemen zijn ondertussen wel opgelost, maar toch loopt de virb nog regelmatig vast. :dontknow:

F M wrote:Ik had gehoopt mijn vorige eens terug te lenen van Jo, om te zien of het aan de Drift ligt, maar die gast draagt geen zorg voor zijn helmcamera's. Hij laat die vliegen of op de grond kapot vallen... :motten:
tut, tut. Dat ding is duidelijk niet voorzien op avontuurlijk reizen. 1 keer laten vallen op een camping onderweg naar Oekra?ne en het scherm is geperforeerd, de behuizing niet meer waterdicht en de elektronica naar de zak :bleiten:
Destinationworld.be: Journeys... not just travels
Discoveroverland.eu: Inspiring overland travel meetings

User avatar
OzzePaa
Posts: 1161
Joined: 03 Jul 2014 12:24

Geuze & Druuge Wusten

Post by OzzePaa » 13 Oct 2015 15:28

Thanks voor de info, fellas :thumbsup: De Virb, Ghost S oftewel eventueel nog de Stealth 2 :unsure: en voor den overschot een pr?paid tankkaart lijkt me wel een tof kadoke bij m'n nakende opruststelling-die-er-geen-gaat-zijn :wink:
TE is nooit goe ... alleen in TEgoei en TEvreden ......................................... en TEquilla

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests