Pirelli Scorpion Trail II

Kletsen over moto's en andere motodingen.
User avatar
Marsman
Posts: 189
Joined: 23 Sep 2018 02:48

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by Marsman » 14 Aug 2019 17:32

ik heb nog een setje Trailmax D610 liggen en ik was van die standaard banden best tevreden. Zowel op droog als op nat :thumbsup:
Waren wel redelijk rap versleten :thumbsdown:
Heb ondertussen een set Continental Trail Attack 2 gehad, maar die gaven er nog rapper de brui aan. Die waren best goed, maar ik ga terug naar Dunlop. De voorste Conti ligt er nu nog op, maar dat gaat niet lang meer duren.
Echter, indien bij Michelin de Pilot Road verkrijgbaar zou zijn in mijn bandenmaten, dan zou ik zeker niet twijfelen :rayof:
lou tems passo
passo lou ben

Boo Ya

User avatar
Raketman
Posts: 834
Joined: 20 Oct 2009 19:08

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by Raketman » 14 Aug 2019 17:43

Marsman wrote:
14 Aug 2019 17:32
ik heb nog een setje Trailmax D610 liggen en ik was van die standaard banden best tevreden.
Hetgeen standaard op den AT ligt ? Moeten zowat de slechtste banden geweest zijn waar ik ooit mee gereden heb. Vooral in de regen. Geen enkele grip, niks nada zero. Niet te geloven dat ze zulke rommel op een motorfiets MOGEN leggen. Ik heb ze eraf gegooid na een mega-slippartij in de regen aan trage snelheid op een baan die ik perfect ken, en ze in twee geslepen met de schijf om er zeker van te zijn dat niemand ze nog (zelfs per ongeluk) zou monteren. Want het profiel was nog nagenoeg nieuw.

Nadien de standaard Pirelli's van de 990 gemonteerd, die werken altijd en overal.
Nil volentibus arduum

vet on wheels
Posts: 366
Joined: 23 Oct 2009 11:09

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by vet on wheels » 16 Aug 2019 08:47

ik rij al 20000 km met Scorpions, wreed content, 10.000 km/set, en ben niet alleen op de BMW-reis die daarmee rijdt, integendeel!

robman
Posts: 87
Joined: 02 Apr 2015 19:01

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by robman » 16 Aug 2019 10:38

Marsman wrote:
14 Aug 2019 17:32
Echter, indien bij Michelin de Pilot Road verkrijgbaar zou zijn in mijn bandenmaten, dan zou ik zeker niet twijfelen :rayof:
Welke uitzonderlijke bandenmaat heb jij dan ?
Curieusmodus :grin:

User avatar
Marsman
Posts: 189
Joined: 23 Sep 2018 02:48

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by Marsman » 16 Aug 2019 11:02

90/90 - 21 vooraan
150/70 - 18 achteraan
lou tems passo
passo lou ben

Boo Ya

User avatar
't spook
Posts: 308
Joined: 03 Apr 2018 19:49

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by 't spook » 21 Aug 2019 14:40

Jopet wrote:
08 Aug 2019 00:04
Als ik de commentaren over banden lees bij de GS club Vlaanderen dan is de Pirelli Scorpion Trail II de beste band die er bestaat en is al de rest niet goed genoeg, al zeker niet de Michelin Anakee die er standaard op liggen, die Michelin's Anakee worden daar met de grond gelijk gemaakt terwijl ik er tot nu toe nog geen probleem mee ondervonden heb (rij het hele jaar door in alle omstandigheden).

Volgens Motoplus zijn er bij de grote merken geen slechte banden meer, op 350 punten zit er tussen de beste en minst goede band 18 punten verschil, nauwelijks 5 % dus, voor de meeste onder ons dus nauwelijks merkbaar. Volgens die test is de Continental Trail Attack 3 de beste band.
Op droge secundaire wegen krijgen de Pirelli Scorpion Trail 2 en de Dunlop Trailsmart Max identiek dezelfde score, een 2de plaats na de Continental, op nat testcircuit komt de Pirelli en Continental op plaats 2 en Dunlop op 3 met 2 punten op 100 minder, Michelin komt hier op 1....

Wat mij stoort bij sommige commentaren van motorrijders is dat ze zeggen wanneer ze ook Pirelli's gelegd hebben dat die band hun zo veel meer vertrouwen geeft dan hun oude (lees versleten) banden..... Wel ik wil die mensen hun commentaar ook eens horen wanneer ze bijvoorbeeld 12.000 km gereden hebben met hun Pirelli's en dan nieuwe leggen.... Als ze dan ook nog durven beweren dat ze dan geen verschil voelen tussen nieuw en oud dan wil dit zeggen dat het allemaal tussen de oren zit!
Wanneer een band begint te verslijten voel je dit nu éénmaal, wat niet wil zeggen dat de band er daarom helemaal versleten uit ziet. Bijvoorbeeld bij mijn FJR voelde ik al een duidelijk verschil na 3 à 4.000 km terwijl ze dan nauwelijks iets van slijtage vertoonden.

Ik begrijp best wanneer iemand eens een schuivertje opzij maakt met een band dat hij het vertrouwen in de band begint te verliezen, maar ik vrees dat onder dezelfde omstandigheden met een andere band dat het schuivertje er waarschijnlijk ook wel zou geweest zijn.

Groetjes,
Jopet

over Anakee heb ik nooit iet sgeegd, heb ik nooit gehad...
Conti, OEM op de 1190R was goede band maar droogde te rap
na 1 jaar overal haarscheurtjes
stond mijn ni echt aan
maar nooit op een fout kunnen betrappen
onroad, offroad, duo, gietende regen over Timmelsjoch met passagier...
gaf altijd vertrouwen

Dunlop heeft zeer stijve karkas en geeft alles door aan de Fingerspitzen als ge een heel stijf chassis hebt, dus op KTM is dat een regelrechte katastrofe
OEM op 1290R
allroad een ramp want elke steen dikken dan een teerling doet u van richting veranderen
onroad in't koppeke ni goe want als er in den bocht een lapke asfalt bovenop ligt doet dat redelijk vies...
in t recht stuk ook
en op dikke witte lijnen is dat het equivalent van tegen een stuurhelft te duwen
in de regen geen vertrouwen, was ook met duo in gietende regen op Timmelsjoch dit jaar, wel met dochter ipv madam ma bon... ni echt tof rijden

nu dus die Pirellikes
net terug van toerke Umbria
white road heaven
onroad tot de rand gereden, zalige band, ongelofelijk veel vertrouwen, ook als er in de bcht een stuk macadam weg is
doet mij denken aan Pirelli Scorpion die vroeger OEM op de 950 lag... maar dan beter
ook allroad, alhoewel hij er vele baangerichter uitziet

we zijn daar in Umbria paar leer zalig verloren gereden op de white roads en op single track mountainbike wegskes uitgekomen... met duo en beetje bagage azo...
wandelaars en mountainbikers verklaarden ons gek dat we verder gingen op die tracks

ik ga ni zeggen dat het makkelijk was en dat ik geen 47 liter gezweet heb maar we zijn overal door geknotst en gezwadderd... was kurkdroog, dat wel :ricky:

denk niet dat er vele beter kan bestaan om op, allez onder nen dikken trial te leggen maar banden zijn zeer persoons en gevoelsgebonden
één de beste bombarderen is dus ei zo na onmogelijk
maar indien het wel zou unnen, dan zou de scorpion trail II toch aanspraak kunnen maken op die troon... :stupid: :stupid:
:? KMK :roll:

diskeletlietje
Posts: 329
Joined: 25 Sep 2014 18:50

Re: Pirelli Scorpion Trail II

Post by diskeletlietje » 21 Aug 2019 22:40

Super goeie baan banden ... droge losse gravel is al jedski met die banden . Met de AT scorpion zou ik onze congé nog plezanter gevonden hebben maar asfalt is ook oké 😉

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: J2FK and 0 guests